Категории с падащо меню

Телескопи Телескопи

Предлагаме ви най-технологичните и модерни телескопи в света!

 

Телескопът е уред за наблюдаване на отдалечени обекти, най-често използван в астрономията, поради големите увеличения, които създава.

Всички телескопи дават обърнат образ, но се предлагат устройства за изправяне на изображението според типа на оптичната система.

Могат да им се купуват най-различни аксесоари за увеличаване на възможностите им - окуляри за различни увеличения, адаптери за фотография и т.н.

Най-важен е диаметърът на обектива и фокусното разстояние на телескопа.

Колкото по-голям е диаметърът му, толкова по-детайлни са изображенията, които създава.

Колкото по-голям е фокусът му, толкова по-големи увеличения може да прави.

Все пак, максимално допустимото теоретично увеличение за всеки телескоп е 2.5хдиаметъра на обектива му.

 

        

 

 

 

Подкатегории

Телескопи за деца (22)

Модели, подходящи за малки деца, които правят своите първи стъпки в любителската астрономия. Лесни за ползване, удобни за пренасяне. С тяхна помощ младите любители бързо ще бъдат покорени от красотите на Космоса и ще се заемат по-сериозно с изучаването му, със следващите, по-високи класове инструменти.

Серия FirstScope (2)

Телескоп FirstScope тип Добсън предлага първично огледало 76 мм в компактен, настолен оптичен дизайн, идеален за разходки и приключения на открито. FirstScope е астрономически телескоп с голям входен отвор за всички възрасти. Дори, ако никога не сте използвали телескоп преди, FirstScope прави навигацията в нощното небе проста - само насочвате тръбата по посока на желания от вас обект.

 

Серия COMETRON (1)

Първоначално замислена за Годината на кометите, серията нютонови телескопи Cometron предлага широк зрителен ъгъл, който ги прави идеални за улавяне на планети, сферични звездни купове, мъглявини, подробности от повърхността на Луната и, разбира се, кометиCometron FirstScope е с компактен настолен дизайн, докато пълноразмерният Cometron 114AZ е изключителен, благодарение на висококачественото си параболично огледало. И двата модела са с превъзходно качество. Включват два окуляра Келнер.

Серия INSPIRE (2)

Най-лесният телескоп - за сглобяване, насочване и пренасяне. С включен адаптер за фотографиране със смартфон. Подходящ както за начинаещи, така и за по-напреднали астролюбители.

Серия KONUSPACE (2)

Телескопи за малки деца и начинаещи любители на астрономията. Лесни за използване и пренасяне.

Серия KONUSTART (4)

Телескопи, комплектовани с изключително много аксесоари. Подходящи както за деца, така и за начинаещи любители на астрономията. Интуитивни за използване и леки за пренасяне.

Серия PowerSeeker (6)

Телескопите PowerSeeker са чудесен начин за амбициозният астроном-любител да открие чудесата на Вселената! Те са предназначени да дадат на начинаещия любител перфектна комбинация от качество, стойност, характеристики и мощност. Тези достъпни телескопи разполагат с достатъчно оптични характеристики и портативен дизайн, идеални за пътувания. Притежават напълно просветлени стъклени оптични компоненти за по-ясно изображение. Всички модели включват пълна гама от окуляри и леща на Барлоу 3x, което позволява повишаване на увеличението стотици пъти над възможностите на невъоръженото око!

Серия Travel Scope (2)

Изключително преносимите TravelScope телескопи-далекогледи предлагат висококачествената оптика на Celestron в уникална раница, калъф за пътуване! Тази удобна опаковка е идеална за къмпинг и пътувания, еднодневни преходи, в самолет и др. Вътре ще откриете надежден, пълноразмерен алуминиев статив и телескоп рефрактор за наземни и инцидентни астрономически наблюдения.

Серия KONUSMOTOR (2)

Телескопи за начинаещи, а и за по-напреднали любители на астрономията, подходящи за първи стъпки в астрофотографията. Комплектовани с качествени окуляри тип Пльозл, мотор по ректасцензия за проследяване движението на небесния обект, както и с мотор с фин електрически фокус. С включени в комплекта раници за транспорт на KM130.

Серия AstroMaster (8)

Прекрасен телескоп за начинаещи, а и за по-напреднали любители, подходящ както за небесни, така и за наземни наблюдения. AstroMaster серията на Celestron предлага прецизно покритие на оптиката за ярки гледки, независимо дали наблюдавате космически обекти или земни пейзажи. Без значение кой AstroMaster щи изберете, вие ще бъдете в състояние да изследвате кратерите на Луната, луните на Юпитер и пръстените на Сатурн. За спиращи дъха гледки към обекти от дълбокото небе, като галактики и мъглявини, се насочете към по-големите апертури на Нютоновите рефлектори.

Серия StarSense Explorer DX с включено приложение за смартфони (1)

Използвайте силата на вашия смартфон, за да ви отведе като екскурзовод в нощното небе - не се изисква никакъв опит с телескоп.

Наградената и чакаща за патент технология за разпознаване на небето StarSense използва вашия смартфон, за да анализира звездните модели в небето и да изчисли позицията му в реално време. Приложението StarSense Explorer автоматично генерира списък на обектите, които се виждат в момента. Гледайте планетите, по-ярките мъглявини и галактики, звездни купове и двойни звезди от града. Или отидете с телескопа си в по-тъмно небе, за да видите слабите обекти от дълбокото небе. Ръчната алт-азимутална монтировка с плавен контрол по двете оси улеснява проследяването на екранните стрелки до желаната цел. Когато мишената стане зелена, всичко е готово, за да видите обекта в окуляра на телескопа.

 

 

 

Серия MOTORMAX (3)

Това са телескопите с най-големите увеличения, тъй като са с най-големи фокусни разстояния, въпреки че физически са 3 пъти по-къси, тъй като представляват комбинация между огледала и лещи. Несравними при наблюдение на Луната, планетите и ярките обекти, като двойни звезди, сферични звездни купове и др.

Серия компютризирани LCM (2)

От семейни вечери, до самостоятелни наблюдения, LCM предлага голямо разнообразие от гледки и функции.

С възможности за наземно и небесно наблюдение този телескоп е идеалният телескоп за входно ниво.

 

 

Серия компютризирани DIGIMAX (2)

Компютризирани телескопи с най-големите увеличения, тъй като са с най-големи фокусни разстояния, но и с най-компактните размери. Несравними при наблюдение на Луната, планетите и ярките обекти, като двойни звезди, сферични звездни купове и др. Отлични за астрофотография.

Серия AstroFi (4)

Телескопите Celestron достигат ново ниво с интегриран WiFi! Оставете ръчния контрол и хванете всички най-добри небесни обекти с екрана на вашето смарт устройство. Свържете го с вградената безжична мрежа на WiFi телескопа и опознайте Вселената с мобилното приложение SkyPortal на Celestron за IOS и Android.

 

 

Серия компютризирани NexStar SLT (5)

Изследвай Космоса с NEXSTAR телескоп на Celestron (SLT). Надеждното вилково захващане на телескопа предоставя подобрена стабилност. Предлага се с различни оптични тръби до 127 mm на отвора - има за всекиго по нещо. Начинаещите ще оценят интуитивната SkyAlign технология, която насочва телескопа с компютъра му към нощното небе толкова лесно - само след центрирането на три ярки обекти в окуляра. Серията NEXSTAR SLT представя инструменти, чиято точност може да расте заедно с вас в хобито на любителската астрономия за години напред.

Серия компютризирани NexStar SE (5)

От 1970 г. Celestron оставя своя отпечатък върху пазара на астрономията с легендарната си оранжева тръба. Серията NEXSTAR SE продължава това наследство с ярки оранжеви тръби в четири размера на апертурата, върху изгладена компютризирана монтировка. Оптиката е със Starbright XLT оптични покрития, монтировката е компютризирана, SkyAlign и дори има вграден клин за астрофотография при 4SE и 5SE. Подходящ за астрономи с всички нива на опит, за да преоткрият нашата Слънчева система и по-далеч.

Серия компютризирани Advanced VX (8)

Серията е проектирана оптимално както за астрофотография, така и по стойност. Advanced VX предлага функциите на германските екваториални монтировки в компактен и преносим обем под 30 kg. Използвайте вградената технология All Star за ориентиране към Полярната звезда и сте готови да започнете получаването на изображения за около 20 минути, дори и без да имате ясна представа за мястото на небесния полюс. Подобрените двигатели с лекота се справят с малък дисбаланс в натоварването, а здравият статив повишава устойчивостта на вашата система. С Advanced VX можете да фотографирате и през целия меридиан. Монтировката точно проследява обекта в дългите експозиции, тъй като използва постоянно програмируема периодична корекция на грешките. На тази революционна монтировка можете да поставите любимата си оптична тръба и да получавате изображения на високо ниво.

Добсъни (4)

Американският астроном-любител Джон Добсън е проектирал много просто, евтино и лесно алт-азимутално монтиране за големите телескопи тип Нютон. Нютонов телескоп на такава монтировка се нарича Добсън телескоп. Характерни са големите апертури, лесното транспортиране, а също и факта, че са сравнително евтини и лесни за производство.

Рефрактори (29)

Оптичната система на рефракторите има дълги фокусни разстояния и ниска светлосила, което я прави идеална за наблюдение на ярките планети и Луната.

Затова работи отлично и в градски условия, при светлинно замърсяване и турболенция.

Изключително подходящи за наблюдение на Луната, планетите, двойни звезди, купове - ярки обекти, които позволяват големи увеличения, за да се видят детайлите им.

Нютони (16)

Оптичната система Нютон е най-разпространената за конструиране на телескопи с голяма светлосила.

Големите диаметри на главното огледало позволяват събирането на много светлина от небесните обекти.

В комбинация със сравнително малките фокусни разстояния Нютоните имат голяма светопроникваща способност.

Особено подходящи за наблюдение на Дълбокото небе - мъглявини, галактики, комети и други площни и слаби обекти.

Максутови-Касегрени (10)

Максутов-Касегрен е една от най-висококачествените оптични системи.

Комбинация между огледала и лещи, създаваща големи фокусни разстояния и много остри, контрастни изображения.

Най-добри за наблюдение на планетите и Луната - позволяват огромни увеличения и разкриват фини детайли от повърхността им.

Шмидт-Касегрени (42)

Този тип катадиоптрични системи е най-високият клас сред телескопите за любители.

Оптичният дизайн Шмидт-Касегрен позволява да се създаде инструмент с дълго фокусно разстояние и добра светлосила 1/10.

Отличен за наблюдение както на мъглявините и галактиките от дълбокото небе, така и на планетите и Луната.

Компютризирани телескопи (59)

С компютризираните си монтировки тези телескопи се насочват много бързо и лесно в небето. Подходящи за онези, които не познават небето и съзвездията.

След лесната процедура по подравняване на монтировката - с насочване към 1, 2, 3 звезди или дори към произволни ярки звезди, а също към някоя от планетите или Луната - вие насочвате телескопа към желания от вас обект от огромната база данни в паметта на компютъра му (дръжката за управление).

Телескопи за астрофотография (53)

Всички телескопи са подходящи за астрофотография. С помощта на съответните адаптери оптичната тръба на телескопа лесно може да се ползва като обектив на фотоапарат.

Но когато телескопът е снабден с водене, за да проследява въртенето на небесната сфера, може да се правят и по-продължителни експозиции.

А за телескопите с компютризирано насочване всичко това става най-лесно.

Специални телескопи (1)

Този месингов телескоп рефрактор е чудесен декоративен експонат за дома и офиса, за допълнение към вашия ретро стил. Отличава се с класическия си монтаж и красивия си махагонов статив. Телескопът Ambassador е предназначен за наземни наблюдения, но  може да се ползва и за астрономически наблюдения на Луната и планетите.

«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10»

Водещи продукти

Продукти

9x50 Skywatcher SpringLoad finderscope

търсач 9х50 със статив

Този голям модел, оборудван с 50 мм ахроматична и напълно темперирана оптика, е снабден с мрежа.

ЦЕНА: 75 евро

Цена: 78$
Няма наличност
Вижте детайли

CGE PRO 1100

Телескоп Шмидт-Касегрен D280mm, F2800mm, f/10

Цена: 10,431$

По поръчка

Вижте детайли

CGE PRO 1100 HD

Телескоп Шмидт-Касегрен D280, F2800, f/10

Цена: 12,494$

По поръчка

Вижте детайли

CGE PRO 1100 RASA

Телескоп Rowe-Ackermann Schmidt Astrograph with CGE Pro D280mm, F620mm, f/2.22

 

Цена: 13,869$

По поръчка

Вижте детайли

CGE PRO 1400 Fastar

Телескоп Шмидт-Касегрен D356mm, F3910, f/11

Цена: 16,244$

По поръчка

Вижте детайли

CGE PRO 1400 HD

Телескоп Шмидт-Касегрен D356mm, F3910mm, f/11

Цена: 19,119$

По поръчка

Вижте детайли

CGE PRO 925

Телескоп Шмидт-Касегрен D235mm, F2350mm, f/10

Цена: 9,556$

По поръчка

Вижте детайли

CGE PRO 925 HD

Телескоп Шмидт-Касегрен D235mm, F2350mm, f/10

Цена: 11,244$

По поръчка

Вижте детайли

CGEM II 1100 EdgeHD Шмидт-Касегрен телескоп

Телескоп Шмидт-Касегрен апланат EdgeHD D280mm, F2800mm, f/10

Цена: 7,744$

По поръчка

Вижте детайли

CGEM II 1100 Шмидт-Касегрен телескоп

Телескоп Шмидт-Касегрен D280mm, F2800mm, f/10

Цена: 5,999$

По поръчка

Вижте детайли
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10» Страница 1 от 11

Мини количка

Количката е празна.

Валута